KP Skyltfabrik AB

KP Skyltfabrik AB är en av få skyltfabriker med en komplett organisation inom allt från idé till färdigt koncept. Fabriken är idag en modern produktionsapparat med layoutavdelning, skärateljé, print upp till 3,2m, komplett plåtverkstad, monteringshall, utrustning för plastbearbetning, fordonskyltsverkstad, skyltmontage.

Lastbilsskyltar

Lastbilsskyltar har genom åren varit en stor del av verksamheten och vi anser oss vara marknadsledande inom denna produktgrupp i Sverige. Schenker, Dhl, Posten, Scania och Volvo är några av våra kunder.

Digitalprint

Digitalprint är ett relativt nytt koncept, men tar mer och mer plats. Vi printar allt ifrån små dekaler till arenareklam, mässmaterial, fasadvepor mm. Med hjälp av olika typer av konfektionering kan bilder göras i stort sett hur stora som helst – Fantasin sätter gränserna!

Fordonsdekor

Fordonsdekor är ett allt mer vanligt sätt att synas. Fordon dekoreras med allt ifrån små dekaler till helfoliering . Vi textar flera fordon om dagen i vår monteringshall. – Ett bra sätt att synas under lång tid med relativt liten investering.

Fasadskyltar

Fasadskyltar tillverkas i alla storlekar och i en mängd varianter. Vi letar hela tiden nya material och utformningar. Ljuskällan kan vara lysrör, neon, spotlights eller LED. Idag använder man LED där det är möjligt, det är ett bra miljöval och har en lång livslängd. Vi arbetar ständigt med nya bättre miljöval. Vi är Miljödiplomerade och CE/S märker våra produkter.

Montage

Montage sker i egen regi. Det ger kontroll hela vägen och borgar för ett gott resultat. Genom åren har ett stort kontaktnät byggts upp över hela Sverige med lokala entreprenörer vilka kan nyttjas vid behov.

Vi arbetar rikstäckande.

Kunder

Våra kunder finns över hela Sverige och i vissa fall delar av Europa. Vi arbetar med privata kunder likväl som stora kedjor. Som exempel kan nämnas total omprofilering för Lindex 300 butiker i Sverige, Finland, Norge och Tyskland. Andra samarbetspartners ex. Liseberg, Inspiration, Jotun, Würth, Tools, Lagerhaus, Hemtex, Volkswagen, Skoda, mfl.

Styrka

Våra styrkor är kunskap, erfarenhet, flexibilitet, och kontinuitet!

Historik

KP startades 1948 i Göteborg, flyttades 1952 till Lerum. 1988 byggde vi nya lokaler i Alingsås , i vilka vi fortfarande huserar.