Ger ditt företagsnamn lyster och relief! Bokstäverna kan monteras direkt på väggen, på lister eller på bakgrundsplåtar med många olika belysningsalternativ. Tex kan man ha de invändigt belysta med antingen neon el diodteknik(LED). Det går att använda en mängd olika material tex Akrylplast, rostfritt stål, aluminiumplåt, mdfboard, frigolit mm.

Neon

Neon är nattens drottning. Neonskyltar skapar vi för dig som vårdar din image och är mån om ett exklusivt utseende. De handblåsta neonrören skyddas av aluminiumplåt för bästa livslängd eller monteras friliggande på bokstavens framsida. Neonskyltar finns i olika varianter. De vanligaste: Profil 1 innebär att neonröret monteras på fronten av en profilbokstav, röret blir då synligt. Vid profil 3 är fronten tät och neonröret belyser bakgrunden. Detta för att skapa en coronaeffekt. Med profil 5 menar man att fronten är av akryl och rören monteras inuti bokstaven. Hela bokstavens front lyser!

Diodskyltar (LED)

Skylten belyses invändigt med dioder som finns i fem olika färger, vit, blå, röd, gul och grön. Det finns även RGB-dioder som man kan få att växla i alla regnbågens färger med hjälp av styrenheter. Livslängden är upp till 100 000 timmar. Fördelarna med att använda dioder är att du har en lång livslängd och låg strömförbrukning, ca 5-10 % av neon, samt en möjlighet att göra profilbokstäver och skyltlådor tunnare. Detta är framtiden inom skyltteknologi, vi har ett genuint kunnande och stor erfarenhet av dioder i utomhusmiljö.

pr00

Profil 00 är en obelyst reliefbokstav som tillverkas av rostfritt stål, plast eller aluminiumplåt. Profildjupet är samma som materialtjockleken. Bokstaven monteras separat på fasaden eller på lister. Man kan även montera texten på plåtskyltar eller ljuslådor.

pr01

Profil 01 är en obelyst reliefbokstav som tillverkas av rostfritt eller aluminiumplåt. Profildjupet bör vara cirka en tiondel (1/10) av bokstavshöjden. Bokstaven monteras separat på fasaden med "osynlig" infästning. Kan även monteras på lister för snabbare montage och mindre fasadpåverkan.

pr1

Profil 1 är en neonbokstav som tillverkas i aluminium, och sedan lackeras. Neonrören monteras synligt på bokstavens front. Profilen är speciellt lämplig för stora betraktningsavstånd. Kan monteras separat alt på lister. Ofta monteras den här skylttypen på takstativ.

pr2

Profil 2 är en neonbokstav som tillverkas i aluminium och sedan lackeras. Neonrören monteras synligt på bokstavens front. Fronten är försedd med en avskärmningskant som koncentrerar ljuset och skyddar neonröret mot yttre påverkan. Profilen är speciellt lämplig för stora betraktningsavstånd. Kan monteras separat eller på lister.

pr3

Bakgrundsbelysande bokstäver - sk Coronaeffekt. Profil 3 är en neon-alt diodbokstav som tillverkas i aluminium och lackeras. Belysningen (neon, lysrör eller dioder) monteras på bokstavens baksida, så att den lyser upp fasaden. Man får då en smakfull reliefverkan. Bokstäverna monteras normalt individuellt på distans från vägg. Kan även monteras på en bakgrundsplåt.

pr4

Profil 4 är en neon- alt diodbokstav där botten och sida tillverkas i aluminium och sedan lackeras. Fronten tillverkas av akryl som fästs i bokstavens sidor med plåtlist. Belysningen (neon, lysrör eller dioder) monteras inuti bokstaven och skyddas på så vis helt från yttre påverkan. Hela fronten lyser. Kan monteras separat el på lister.

pr5

Fronten tillverkas i akryl och fästs i bokstavens sida med hjälpa av en limmad plastlist. Stommen tillverkas vanligtvis av aluminiumplåt, därefter lackeras den med pulver- eller våtlack. Belysningen (neon, lysrör eller dioder) monteras inuti bokstaven och ljuset riktas framåt. Hela fronten lyser. Monteras separat eller på list.

pr6

Är en profilbokstav där botten och sida tillverkas i aluminium och sedan lackeras. Fronten tillverkas av tjock akrylplast som fästs i bokstavskroppens sidor. Bokstaven får då en lysande tjocklek på ca: 10mm runt om. Belysningen består av neon alternativt dioder.